perjantai 10. maaliskuuta 2023

Lohta, tilliä ja pastaa

Meillä ei pitäisi arjessa olla kovin kiireistä. Entinen yrittäjä on eläkkeellä ja minä teen 80% työaikaa. Silti parina edellisenä viikkona iltaruokailut ovat menneet voileiviksi, kun kaapissa ei ole ollut valmista lämmitettävää. Valmistan viikonloppuisin isompia annoksia, joista sitten pakastan osan meille yhden tai kahden hengen annoksina.  Muutaman viikonlopun reissut ovat tyhjentäneet pakastimen ja nyt oli tarve nopealle iltaruualle. Tuorepastaa  (kuivapasta kävisi yhtä hyvin) ja kaupasta valmis savulohipala (kesällä sitten itsesavustettua) ja ruoka on valmista vartissa. Tässä pastassa tilliä saa olla todella reilusti.

SAVULOHIPASTA
(kahdelle nälkäiselle tai kolmelle ei-niin nälkäiselle)

250g tuorepastaa 
*
250g savulohta (nyt kaupan valmiiksi savustamaa)
iso punasipuli 
rypsiöljyä
2 tl dijon sinappia
2 dl kuohukermaa
reilusti tuoretta tilliä
suolaa ja mustapippuria myllystä

1. Kuori ja viipaloi sipuli. Hienonna reilusti tilliä (hienonnettuna n. 1 dl)
2. Kuullota sipuleita rypsiöljyssä, kunnes ne "antautuvat". Lisää dijon sinappi ja kerma, sekoita. Anna kerman kiehua kasaan
3. Keitä tällä välin tuorepasta (jos käytät kuivapastaa, laita se kiehumaan, kun alat hienontaa sipuleita)
4. Mausta kastike mustapippurilla ja suolalla. Lohko lohi reiluiksi paloiksi kastikkeeseen. Lisää tilli kastikkeeseen (säästä vähän pinnalle koristeeksi). Nostele al dente pasta kastikkeeseen ja sekoita varovasti. Tarkista maku. Nosta pasta lautasille ja viimeistele lopulla tillillä

Valmistusaika: 15 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti