lauantai 24. joulukuuta 2022

Joulunpunaista graavikalaa

 Aiemmin ostin joulukalat ja mädit työpaikalla vierailleelta kalakauppiaalta. Jämsään muuton myötä tämä perinne katkesi. Viime joulu meni Brasiliassa, joten nyt vietämme ensimmäistä joulua Jämsässä ja piti miettiä, mistä kalat hankitaan. Onneksi veljeni vihjasi kiertävästä kalakauppiaasta, ja joulun kalapöytä on varmistettu. Uutena makuna sain kaupanpäälle purkin kylmäsavustettua kirjolohen mätiä. Kerrotaan sitten joulun jälkeen miltä maistui. Joulun ruokaohjelmissa koukutti Jamie Oliverin punajuurigraavattu lohi. Kirjoitin aineet muistiin ja eilen sitten graavaushommiin. Punajuuren maku ei erotu, mutta kalan pinta on upean joulun punainen ja piparjuuri antaa pikkuisen lisäpotkua.


PUNAJUURIGRAAVATTU LOHI à la Jamie Oliver

lohifilee
*
graavausseos:
2 punajuurta
nippu tilliä
sitruuna
1/2 dl vodkaa
3 rkl merisuolaa
1 rkl sokeria
1 tuubi piparjuurta

1. Kuori ja raasta punajuuret. Raasta sitruunan kuori. Hienonna tilli. Sekoita kaikki graavausseoksen aineet
2. Levitä kelmua pöydälle ja nosta lohifilee päälle, nahkapuoli ylöspäin. Poista mahdolliset ruodot. Levitä graavausseos lohen päälle. Viipaloi sitruuna pinnalle ja kääri lohi tiukasti kelmuun. Laita lohi vielä muovipussiin ja jääkaappiin yön yli
3. Tarjolle tuotaessa valuta pussista neste pois ja poista graavausseos pinnalta ja viipaloi lohi

Valmistusaika: 15 min + graavaantuminen 24h

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti