perjantai 23. joulukuuta 2022

Joulun herkuttelua

Teen aina jouluisin herkuttelu tarjottimen, jolle kasaan pähkinöitä, karkkia ja erilaisia leivonnaisia vähän fiiliksen mukaan. Tarjotin rakentuu pikkuhiljaa ja toisinaan ensimmäiset herkut on syöty ennenkuin viimeiset valmistuvat. Italialaistyyliset biscotit ovat yksi lempipikkuleivistäni. En vain ole niitä koskaan ennen tehnyt. Nyt yhdessä ostamistani joululehdistä oli ohje ja pithän tuota kokeilla. Meinasi tulla uskon puute, kun taikina tuntui olevan pelkkää jauhoa. Rauhallisesti pöydällä työstäen taikina alkoi kuitenkin muotoutua. Hyviä ovat, ja ehdottomasti nämä kannattaa tehdä jatkossa itse.

PISTAASI-KARPALOVIIPALEET
(n 50 kpl)

5 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl hienoa sokeria
raastettu appelsiinin kuori
3 kananmunaa
150g kuivattuja karpaloita
150g pistaasipähkinöitä

1. Yhdistä kuivat aineet. Lisää kananmunat sekoittaen yksi kerrallaan. Lisää raastettu appelsiininkuori ja karpalot ja pistaasipähkinät
2. Kumoa seos pöydälle ja työstä taikinaksi. Jaa taikina kahtia ja muotoile 2 n 25cm pitkää ja 10cm leveää pötköä. Laita pötköt leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 175 asteessa 30 min. Anna jäähtyä
3. Leikkaa pötköt n puolen sentin viipaleiksi ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille leikkauspinta ylöspäin ja paista vielä n 10 minuuttia, kunnet viipaleet ovat rapeita

Valmistusaika: n tunti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti