Tänään, kuten meillä usein, ruokailun suunnittelu alkoi katsauksella kaappeihin. Onko joku raaka-aine, joka pitäisi käyttää pikaisesti tai saisiko jostain idean. Jääkaapissa oli vuohenjuustotanko, josta ajatukset lähtivät kanaan. Siitä meninkin sitten retroilun puolelle, sillä mieleeni tuli makumuisto paholaisen hillosta. En ole hilloa koskaan itse tehnyt, mutta joskus nuoruudessa vuohenjuustobroileria paholaisen hillolla taisi olla useammankin (ketju)ravintolan listalla. Hillossa on sopivassa suhteessa chilin tulisuutta, etikan happamuutta ja sokerin makeutta, eli valmistus vaatii maistelua matkan varrella, jotta saa maut omaan suuhun sopiviksi. Päiväkävelyllä poikkesimme ostamassa broilerin rintafileitä ja bataatin, muita aineksia oli kotona. Kirjoitin tosin ostoslistaan perunoita, mutta onneksi vaihdoin kaupassa bataattiin. Lohkoina uunissa paistettujen bataattien makeus toimi erinomaisesti vuohenjuuston ja hillokkeen kanssa. Broilerit paistoin pannulla, laitoin vuohenjuustoa pinnalle ja annoin olla uunissa grillivastusten alla muutaman minuutin
PAHOLAISEN HILLO
500g tomaatteja
2 isoa suippopaprikaa
1 iso punasipuli
1 iso valkosipulinkynsi
2 punaista (kuivattua) chiliä
1/2 dl viinietikkaa (nyt puoliksi tummaa balsamicoa ja omenasiideriviinietikkaa)
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
1 1/3 dl hillo(marmeladi)sokeria
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi tomaatit, poista paprikoista siemenet ja kuutioi myös ne. Poista chilistä siemenet ja kuutioi
2. Laita vihannekset kattilaan, lisää etikka, mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä hiljalleen välillä sekoittaen 45 minuuttia. (tarkista chilin määrä ja lisää halutesssasi- jäähtyessä chlisyys vähenee) Lisää hillosokeri ja jatka keittämistä välillä sekoittaen 10 minuuttia. Hillon voi ajaa sauvasekoittimella tasaiseksi, minä pidän karkeammasta rakenteesta. Tarjoile hillo vuohenjuustobroilerin, grillatut lihan tai vaikka juustojen lisukkeena
Valmistusaika: 1 h
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti