sunnuntai 20. maaliskuuta 2022

"Otetaan mitä kaapissa on"- kerrosjälkiruokaa

 Kysyin perjantaina yrittäjältä ruokatoiveita. Tavallinen vastaus on jotain hyvää. Nyt hän sanoi paistettua maksaa ja toivoipa vielä lohkoperunoita kaveriksi. Sunnuntain pääruoka oli siis tiedossa. Ruuanvalmistusta aloitellessa katselin kaappien tarjontaa jälkiruoka mielessäni. Jääkaapissa oli Philadelphia-juustoa ja avattu kuohukerma, pakastimessa monenlaisia marjoja. Yrittäjä sai syksyllä mökin viereiseltä suolta saaliiksi jopa pikkuisen lakkoja, joita otin nyt yhden pussin sulamaan. Tiedossa kerrosjälkiruokaa. Sama ohje toimii muillakin marjoilla tai hedelmillä, keksien tilalla voi olla vaikka mysliä. 
LAKKA-JUUSTOMOUSSEMALJAT

lakkoja
(hillo-marmeladi)sokeria
*
kuohukermaa
tuorejuustoa
vaniljasokeria
konjakkia
*
suklaakeksejä (valmiita tai itse tehtyjä)
*
tummaa suklaata

1. Keitä lakat hilloksi (hillo-marmeladi)sokerin kanssa. Anna jäähtyä
2. Sulata suklaa, laita pursotuspussiin ja pursota haluamasi kuviot leivinpaperille. Anna jähmettyä kylmässä
3. Vaahdota kuohukerma, lisää vaniljasokeri ja tuorejuusto, mausta konjakilla. Jatka vatkaamista kunnes seos on kiinteää, mutta silti pehmeää
4. Murskaa keksi(t)
5. Kokoa annokset kirkkaisiin laseihin tai jälkiruokamaljoihin: ensin keksimurua, sitten juustovaahtoa, lakkahilloa, keksimuroa, päälle juustovaahtoa ja pinnalle suklaakoriste. Tarjoile heti

Valmistusaika:  20 min jäähtymisineen 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti