maanantai 25. lokakuuta 2021

Perhebrunssi

 Ihana lokakuinen viikonloppu takana. Koko perhe kasassa. Lauantaina perhejuhlat. Entinen teini ja miniä yöpyivät meillä koko viikonlopun. Pikkuneiti näki mummua pitkästä aikaa ja vietti illat ja yöt hänen kanssaan, mutta päivät meillä. Muutakin sukua nähtiin lauantain juhlissa ja sunnuntaina mummu liittyi jälkikasvun mukana brunssille. Perinteisesti brunssiin kuuluu joku kananmunaruoka. Nyt tein pinaattisen munakasrullan, vähän juhlavampi versio tuorejuustolla, savulohella ja yrteillä täytettynä. Muuten munakasrulla on erinomaista otetaan mitä kaapissa on ruokaa, tai helppoa ja nopeaa arki-illan ruokaa. Tarjosin brunssilla myös savulohitahnaa (lauantailta jäänyttä, vain nopeille), graavilohta (lauantain lohikeiton lohien pyrstöpalat graavattuna), mätiä, saaristolais- ja ruisleipää, vihanneksia, kahvia, mansikka-mango smoothieta ja jälkkäriksi kahvin kanssa lauantain kakkuja .


PINAATTINEN MUNAKASRULLA SAVULOHELLA
(kuudelle)

8 kananmunaa
1/2 l maitoa
2 dl vehnäjauhoja
8 palaa lehtipinaattia sulatettuna (tai pieni pussi)
suolaa, mustapippuria
*
200g tuorejuustoa
kevätsipulia/purjoa
tuoretta tilliä
savulohta
mustapippuria

1. Ota pinaatti ajoissa sulamaan (tai käytä tuoretta)
2. Vatkaa kananmunien rakenne rikki, lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Lisää maito ja sula pinaatti (purista pinaatista liika neste pois)
3. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja sekoita. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipannulle ja paista 200-asteessa n 30 minuuttia
4. Kumoa munakas leivinpaperille jäähtymään
5. Levitä tuorejuusto jäähtyneelle munakkaalle. Hienonna yrtit ja levitä tuorejuuston päälle. Revi savulohi hienoksi ja levittele munakkaan päälle. Mausta mustapippurilla. Kääri munakaslevy rullalle kuten kääretorttu. Leikkaa munakasrulla tarjolle

Valmistusaika: 45 min + munakkaan jäähtyminen ennen rullaamista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti