Vaikka vietimme joulua pienen perheen kesken, kannoin silti useamman kassillisen ruokaa kotiin. Ruokailimme yhdessä aatonaatosta tapaninpäivään. Nuoripari ei ole tällä viikolla käynyt ja teinineiti on ystävien kanssa uudenvuoden vietossa keskisessä Suomessa. Vuodenvaihteen ruokaostokset tein kahdelle hengelle. Uudenvuoden aattoa varten ostin meille muutaman vihersimpukan ja pimientos de padron-paprikoita, heräteostoksia molemmat, mutta juuri sopivasti kahden hengen herkutteluun. Eilinen meni otetaan mitä kaapissa on pastalla- tuoretomaattiputtanesca, paprikalla ja fetalla lisättynä. Ostin myös paksoin, tietämättä mihin sen käytän. Tänään sitten kaappien tutkailua ja ruokana laksa, malesialainen keitto, periaatteella otetaan mitä kaapissa on. Makupohjan jälkeen vihannekset ja proteiinin voi valita vapaasti tarjonnan ja omien mieltymysten mukaan.
RAPU-LOHILAKSA
(kahdelle)
2 valkosipulinkynttä
2 cm pätkä inkivääriä
1 punainen chili
1 salottisipuli
5 kaffirlimetin lehteä
rypsiöljyä
5 dl kanalientä
1 tlk à 165g kookoskermaa
1 1/2 rkl kalakastiketta
pieni paksoi
1 iso tomaatti
*
muutama raaka scampi
250g lohta
*
sitruunanmehua
1. Kuori ja paloittele sipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja paloittele. Palastele inkivääri. Hienonna sipulit, chili, inkivääri ja kaffirlimetin lehdet huhmareessa karkeaksi tahnaksi (poista lehtien rangat, jos ne jäävät kokonaisiksi)
2. Kuullota tahnaa hetki kattilassa. Lisää kanaliemi ja kiehauta. Lisää kookosmaito ja kalakastike
3. Halkaise ja huuhtele paksoi. Leikkaa tyvi viipaleiksi ja lisää keittoon. Keitä viitisen minuuttia. Lisää lehdet ja paloitellut tomaatit keittoon, anna kiehahtaa. Tarkista maku
3. Paista loheen pannulla nopeasti hyvä väri, käännä ja lisää scampit pannulle. Paista kunnes scampit ovat kypsiä (=punaisia). Mausta lohi suolalla. Jaa keitto kulhoihin. Nosta lohi ja scampit annosten pinnalle , purista päälle sitruunanmehua ja tarjoile
Valmistusaika: 20 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti