Aamuisen puhelinsoiton jälkeen lähdin miniän kanssa lääkäriin. Tuli kokeiltua myös hänen matkavakuutuksensa toiminta, muutaman puhelinsoiton jälkeen lääkärinvastaanotto yksityisellä ja lääkkeet apteekista. Kun keskustassa kerran olimme, kävimme katsastamassa tulevan hääjuhlapaikan lähtölaiturin ja kävelimme lähetystöalueen kautta takaisin keskustaan, myös Brasilian lähetystä tuli bongattua reitun varrella. Apteekkiin matkalla muistin hänen kaipaamansa tapioca-jauhot ja pienen kävelyn jälkeen löysimme niitäkin. Ajelin kotiinpäin kolmen aikaan ja muistin eilisen lounaan ystäväni kanssa. Ravintolan listalla oli nyt niin trendikäs vodkapastaa, jota myös teinineiti teki kuukausi sitten entisen yrittäjän ja minun ollessa mökillä. Kotona olisi varmasti aineita pastaan, eikä minun tarvitsisi käydä kaupan kautta. Tässä meidän versiomme. Mukaan pääsi niin selleriä, porkkanaa kuin persiljaakin. Käytimme tomaattina tomaattimurskaa ja -pyreetä. Myös paseerattu tomaatti, kokonaiset tölkkitomaatit tai vaikka kypsät tuoretomaatit toimisivat yhtä hyvin. Todellista otetaan mitä kaapissa on ruokaa.
VODKAPASTA
iso salottisipuli
porkkana
sellerinvarsi
rypsiöljyä
1 tlk tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä
chlihiutaleita /kuivattua chiliä maun mukaan
2 rkl vodkaa
lehtipersiljaa
1 dl kuohukermaa
1 dl vastaraastettua parmesaania
*
pastaa
*
parmesaania
1. Kuori ja kuutioi sipuli, porkkana ja sellerinvarsi (eli tee soffritto). Kuullota soffrittoa rypsiöljyssä välillä sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja -pyree, sekä chilihiutaleita maun mukaan. Anna hatua viitisen minuuttia
2. Keitä pasta ohjeen mukaan
3. Lisää kastikkeeseen vodka ja hienonnettu persilja ja anna kiehahtaa
4. Lisää kerma ja parmesaani, lämmitä ja sekoita pasta sekaan. Lisää tarvittaessa pastan keitinlientä, jos kastike liian paksua. Tarjoile parmesaanin kanssa
Valmistusaika: 20 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti