"KUPOLILASAGNE"
tuorelasagnelevyjä
rypsiöljyä
*
400g jauhelihaa
sipuli
2 valkosipulinkynttä
suolaa, mustapippuria myllystä
1 tlk tomaattimurskaa
*
250g ricottaa
1/2 dl hienonnettua (lehti)persiljaa
1/2 dl hienonnettua kevätsipulia
1 kananmuna
1 dl vastaraastettua parmesaania
mustapippuria myllystä
*
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl täysmaitoa
1 dl vastaraastettua parmesaania
mustapippuria
*
vastaraastettua parmesaania ja mozzarellaa
(tai muuta juustoraastetta)
(lehti)persiljaa
1. Kuori ja hienonna sipulit. Valmista jauhelihakastike. Paista jauheliha ja sipulit, lisää tomaattimurska, mausta ja anna kiehua hetki
2. Sekoita ricotta, kananmuna, juustoraaste, ja yrtit. Mausta mustapippurilla
3. Rypistä leivinpaperi, painele pyöreään (siis puolipallon muotoiseen) uunivuokaan (vetoisuus 3 l) ja voitele rypsiöljyllä. Leikkaa lasagnelevyt kapeammiksi nauhoiksi. Levitä lasagnelevyt vuokaan (voit sivellä lasagnelevyt veden ja öljyn seoksella, jotta ne ovat helpompia käsitellä)
4. Kokoa täyte; pohjalle juustoraastetta, jonka päälle jauhelihakastiketta. Kerros lasagnelevyjä, joidne päälle ricottaseosta, juustoraastetta, jauhelihakastiketta. Taittele lasagnelevyt päälle ja varmista, että netarttuvat toisiinsa "liimaamalla" ne vedellä toisiinsa. Paista 180-asteessa 45 minuuttia
5. Valmista juustokastike lasagnen paistuessa. Sulata voi kattilassa, lisää vehnäjauhot ja sekoittele hetki. Lisää maitoa pienissä erissä koko ajan sekoittaen kunnes kastike sakenee. Lisä juustoraaste ja sekoita. Mausta mustapippurilla
6. Ota lasage uunista, anna levätä hetki ja kumoa, kaada juustokastike pinnalle, viimeistele persiljalla. Anna levätä hetki ja tarjoile
Valmistusaika: 30 min + paistaminen 45 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti