torstai 2. marraskuuta 2017

Kanakeitto mökillä

Kanakeitosta saa erityisen maukkaan kun tekee sen itse keitettyyn kanaliemeen, kuten tämä arkinen keitto, jonka liemeen käytin sunnuntain uunibroilerin jämät. Toinen tapa tuoda makua on käyttää grillattua broileria, kuten kolumbialaisessa ajiacossa. Tässä yksi Maku-lehdestä peräisin oleva ohje, jossa myös käytetään grillattua broileria. Porkkanamehu ja kurkuma toivat keittoon kauniin syyspäivään sopivan värin. Korvasin alkuperäisen ohjeen herkkusienet suppilovahveroilla, jotka paistoin erikseen ja lisäsin vain yrittäjän ja oman annokseni päälle

KEITTO GRILLATUSTA BROILERISTA
kuudelle

grillattu broileri
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
3 cm pätkä tuoretta inkivääriä
3 porkkanaa
pieni kesäkurpitsa
pieni parsakaali
1 tl jauhettua kurkumaa
5 dl kanalientä
5 dl porkkanatäysmehua
1 prk kookosmaitoa
1 rkl sitruunamehua
suolaa
rypsiöljyä
*
suppilovahveroita
voita
tuoretta timjamia
mustapippuria

1. Irrota broilerin lihat luista ja leikkaa suupaloiksi
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna
3. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Leikkaa kesäkurpitsa kiekoiksi ja kiekot edelleen neljään osaan. Irrottele parsakaali kukinnoiksi
4. Kuullota sipulit, chili, inkivääri ja porkkanat pehmeiksi rypsiöljyssä. Lisää kurkuma ja loput kasvikset ja kääntele hetki
5. Lisää kanaliemi ja porkkanamehu. Anna kiehua viitisen minuuttia
6. Paista pienet  suppilovahverot timjamin kanssa voin ja rypsiöljyn seoksessa, mausta suolalla ja mustapippurilla
7. Lisää broileripalat, kookosmaito ja sitruunanmehu. Mausta suolalla. Kiehauta keitto ja tarjoile paistettujen suppilovahveroiden kanssa

Valmistusaika: 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti