KEITTO GRILLATUSTA BROILERISTA
kuudelle
grillattu broileri
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
3 cm pätkä tuoretta inkivääriä
3 porkkanaa
pieni kesäkurpitsa
pieni parsakaali
1 tl jauhettua kurkumaa
5 dl kanalientä
5 dl porkkanatäysmehua
1 prk kookosmaitoa
1 rkl sitruunamehua
suolaa
rypsiöljyä
*
suppilovahveroita
voita
tuoretta timjamia
mustapippuria
1. Irrota broilerin lihat luista ja leikkaa suupaloiksi
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna
3. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Leikkaa kesäkurpitsa kiekoiksi ja kiekot edelleen neljään osaan. Irrottele parsakaali kukinnoiksi
4. Kuullota sipulit, chili, inkivääri ja porkkanat pehmeiksi rypsiöljyssä. Lisää kurkuma ja loput kasvikset ja kääntele hetki
5. Lisää kanaliemi ja porkkanamehu. Anna kiehua viitisen minuuttia
6. Paista pienet suppilovahverot timjamin kanssa voin ja rypsiöljyn seoksessa, mausta suolalla ja mustapippurilla
7. Lisää broileripalat, kookosmaito ja sitruunanmehu. Mausta suolalla. Kiehauta keitto ja tarjoile paistettujen suppilovahveroiden kanssa
Valmistusaika: 30 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti