UUNIPERUNAT SUOLAPEDILLÄ
isoja, jauhoisia perunoita
merisuolaa
rypsiöljyä
1. Pese ja kuivaa perunat. Voitele perunat öljyssä ja pistele kuoreen haarukalla muutama reikä, etteivät perunat poksahda uunissa. Kaada parin sentin kerros merisuolaa uunivuokaan ja nosta perunat päälle. Paista 200-asteessa noin tunti, kunnes perunat ovat kypsiä
2. Tarjoile mieleistesi lisäkkeiden kanssa
KATKARAPU-KYLMÄSAVULOHITAHNA
150g katkarapuja
pari siivua kylmäsavulohta
punasipuli
tilliä
dijon-sinappia
raastettua sitruunankuorta
mustapippuria
majoneesia
kermaviiliä
1. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna katkaravut ja kylmäsavulohi. Hienonna muutama oksa tilliä. Laita sipuli, tilli, katkaravut ja lohi kulhoon. Mausta dijonsinapilla (pari teelusikallista), raastetulla sitruunankuorella ja mustapippurilla. Lisää muutama ruokalusikallinen majoneesia ja kermaviiliä. Sekoita tasaiseksi. Lisää tarvittaessa kermaviiliä, jos haluat ohuemman tahnan. Maistele tarvitseeko lisää mausteita
2. Tarjoile uuniperunoiden täytteenä, tai palttoonnappien päällä
Valmistusaika: 5 min + perunoiden paistaminen 1 tunti, tahna 10min perunoiden paistuessa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti