skip to main |
skip to sidebar
Ensimmäisenä mökkeilyvuonna, noin kaksikymmentä vuotta sitten odottelimme hellan valmistumista elokuulle ja kunnon grilliäkään ei vielä ollut. Lämpimät ruuat valmistimme pienellä kannettavalla grillillä. Varsin usein ruokana oli varhaisperunoita ja silliä, nopeaa ja edullista. Sittemmin varhaisperunoita on keitetty varsinkin savustetun kalan seuraksi ja silliä syömme vain noin kerran kesässä. Tällä kertaa emme tyytyneet kaupan valmiisiin sillipurkkeihin, vaan teimme oman sekoituksen. Mukana oleva omena tuo purutuntumaa ja raikastaa muuten tuhtia sillikaviaaria.Toimii niin perunoiden kanssa kuin leivän päälläkin.
SILLIKAVIAARI
matjesssillifileitä
kananmunia
valkosipulia
ruohosipulia
omenaa
(kevyt)kermaviiliä
(kevyt)majoneesia
mustapippuria
1. Keitä kananmunat koviksi. Jäähdytä, kuori ja hienonna
2. Hienonna sillifileet. Kuori ja hienonna valkosipuli, hienonna runsaasti ruohosipulia
3. Kuutioi omena pieniksi kuutioiksi
4. Yhdistä sillikaviaarin aineet, mausta mustapippurilla ja nosta hetkeksi maustumaan jääkaappiin
Valmistusaika: 20 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti