sunnuntai 20. elokuuta 2017

Loppukesän kalasaalista

Vietimme muutaman rentouttavan päivän mökillä laajennetun perheen kanssa, mukana myös teinin tyttöystävä, ennen teinin matkustamista takaisin opiskelujen pariin. Neiti nukkui flunssaisena liki koko reissun ja isommat nuoret keskittyvät kalastamiseen; saaliina ahvenia, jotka paistettiin muurikassa, reilu kiloinen säyne , joka savustettiin sekä muutama hauki.  Haukea tuli fileenä kaksi kiloa ja se jauhettiin perinteiseen tapaan lihamyllyllä. Kaksi kolmasosaa laitoin pakastimeen ja yhdestä kolmasosasta tein tänään haukipullia itämaisin maustein. Samanlaista olen tehnyt aiemminkin, ja koska nyt makumaailma on vähän erilainen on syytä kirjoittaa tämäkin ohje talteen.

HAUKIPULLIA THAIMAALAISITTAIN

Haukipullat:
600g jauhettua haukea
2 kananmunaa
1/2 dl kookosmaitoa
1/2 dl kookoshiutaleita
2 cm tuoretta inkivääriä raastettuna
2 tl currya
2 tl kurkumaa
4 kaffirlimetin lehteä murskattuna
1 limetin raastettu kuori
2 rkl soijakastiketta
*
1 l kanalientä
*
Seesamiöljyä
*
3 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
3 cm tuoretta inkivääriä raastettuna
1 tl currytahnaa
1 iso kesäkurpitsa
kookosmaitotölkin loput
2 tl kalakastiketta
1/2 limetin mehu
2 tl hunajaa
(katkarapuja)
*
basilikaa

1. Sekoita kaikki kalapullataikinan aineet tasaiseksi massaksi ja nosta jääkaappiin tekeytymään tunniksi
2. Pyörittele taikina pulliksi ja keitä parissa osassa kanaliemessä kypsäksi. Nosta lautaselle valumaan
3. Kuumenna seesamiöljy pannulla ja paista kalapullat kullanruskeiksi. Nosta sivuun
4. Kuori ja hienonna  valkosipuli, halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Leikkaa kesäkurpitsa lanteiksi ja lantit edelleen neljään osaan
5. Paista valkosipuli, chiliä, inkivääriä ja currytahnaa hetki kalapullien jälkeen pannulla. Lisää kesäkurpitsa ja jatka paistamista pari minuuttia. Kaada sekaan kookosmaito. Anna kiehahtaa. Mausta kalakastikkeella, limetin mehulla ja hunajalla. Lisää tarvittaessa muitakin mausteita. Anna poreilla hiljaa muutama minuutti, jotta maut tekeytyvät. Lisää kalapullat (ja katkaravut). Kiehauta, hienonna pinnalle basilikaa ja tarjoile keitetyn basmatiriisin kanssa

Valmistusaika: 30 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti