GRILLATTUA KASSLERIA JA THAIMAALAINEN VESIMELONISALAATTI
Kassler:
150-200g kassleria/ ruokailija
suolaa, mustapippuria myllystä
hunajaa
*
seesamiöljyä, soijakastiketta
*
majoneesia
srirachaa
Vesimelonisalaatti:
neljälle
1 kg vesimelonia
kurkku
basilikaa
(minttua)/ korianteria
1 dl suolapähkinöitä rouhittuna
kastike:
valkosipulinkynsi
3 cm pala inkivääriä
4 rkl limettimehua
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl kalakastiketta
1 rkl tummaa muscovadosokeria
1 tl srirachaa
mustapippuria myllystä
1. Aloita kasslerista. Hiero suola, pippuri ja hunaja reilun kassler-palan pintaan. Laita lihaan paistomittari ja paista 150-asteessa, kunnes sisälämpötila on 82-astetta. Anna jäähtyä. Tähän asti voi valmistella edellisenä päivänä
2. Valmista salaatinkastike. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi ja inkivääri. Sekoita kaikki kastikkeen aineet ja anna makujen tekeytyä
3. Leikkaa vesimeloni reiluiksi kuorettomiksi paloiksi. Halkaise kurkku pitkittäinja poista siemenet. Leikkaa viipaleiksi. Yhdistä vesimeloni ja kurkku tarjoiluastiassa, kaada kastike päälle. Lisää hienonnetut yrtit ja rouhitut suolapähkinät. Tarjoile grillatun kasslerin kanssa
4. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja sivele seesamiöljyllä, grillaa nopeasti molemmin puolin
5. Mausta soijakastikkeella ja tarjoile sriracha-majoneesin ja vesimelonisaalatin kanssa
Valmistusaika: 30 min + lihan paistaminen ja jäähdyttäminen
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti