sunnuntai 6. elokuuta 2017

Hesarista kopioitua

Grillattu kassler on yksi takuuvarmoja kesäherkkuja. Runsas rasva takaa mehevän lopputuloksen ja maku on kokista kiinni. Yksinkertaisimmillaan suola ja mustapippuri riittävät. Kilohintakin on kohdallaan, varsinkin kun ostaa kokonaisen palan ja leikkaa pihvit itse. Tässä Hesarista kopioidussa ohjeessa liha paistetaan ensin uunissa ja grillataan sitten ohuina siivuina. Vesimelonisalaatti raikasti mukavasti  rasvaista lihaa. Pidimme kaikki, teini rankkasi jopa kymmenen parhaimman ruuan listalle. Salaattikastikkeen ohjetta vähän sovelsin.


GRILLATTUA KASSLERIA JA THAIMAALAINEN VESIMELONISALAATTI

Kassler:
150-200g kassleria/ ruokailija
suolaa, mustapippuria myllystä
hunajaa
*
seesamiöljyä, soijakastiketta
*
majoneesia
srirachaa

Vesimelonisalaatti:
neljälle
1 kg vesimelonia
kurkku
basilikaa
(minttua)/ korianteria
1 dl suolapähkinöitä rouhittuna
kastike:
valkosipulinkynsi
3 cm pala inkivääriä
 4 rkl limettimehua
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl kalakastiketta
1 rkl tummaa muscovadosokeria
1 tl srirachaa
mustapippuria myllystä

1. Aloita kasslerista. Hiero suola, pippuri ja hunaja reilun kassler-palan pintaan. Laita lihaan paistomittari ja paista 150-asteessa, kunnes sisälämpötila on 82-astetta. Anna jäähtyä. Tähän asti voi valmistella edellisenä päivänä
2. Valmista salaatinkastike. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi ja inkivääri. Sekoita kaikki kastikkeen aineet ja anna makujen tekeytyä
3. Leikkaa vesimeloni reiluiksi kuorettomiksi paloiksi. Halkaise kurkku  pitkittäinja poista siemenet. Leikkaa viipaleiksi. Yhdistä vesimeloni ja kurkku tarjoiluastiassa, kaada kastike päälle. Lisää hienonnetut yrtit ja rouhitut suolapähkinät. Tarjoile grillatun kasslerin kanssa
4. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja sivele seesamiöljyllä, grillaa nopeasti molemmin puolin
5. Mausta soijakastikkeella ja tarjoile sriracha-majoneesin ja vesimelonisaalatin kanssa

Valmistusaika: 30 min + lihan paistaminen ja jäähdyttäminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti