torstai 2. maaliskuuta 2017

Arkipäivän bataattikeitto

Kasvissosekeitto on arkiruokaa helpoimmasta päästä. Siihen voi käyttää niin vihannespakasteita kuin vihanneslaatikosta löytyvät juurespussin jämät. Nesteeksi vaikka kasvisliemi. Kermalla tai kookosmaidolla jatkaminen vie keiton jo uudelle tasolle. Maustekaapin valikoima auttaa erilaisten makujen loihtimisessa ja pinnalle laitettavat "ripotteet": siemenet, yrtit, raejuusto, pekonimurut viimeistelevät keitot. Tämä keitto lähti liikkeelle bataatista ja muutkin aineet ovat kaapeista löytyneitä. Linssit tuovat keittoon ruokaisuutta ja proteiinia. Koska bataatti on makeaa, pinnalle ripoteltava pekoni tasapainottaa keittoa. Kasvissyöjä korvaa sen vaikka chilipaahdetuilla pähkinöillä.

Pyysin neitiä ottamaan kuvan keitosta, kun en itse ole paikalla ruokailuhetkellä. Taisi olla hyvää...
Yrittäjä oli hieman kärsivällisempi
BATAATTI-LINSSIKEITTO

bataatti
2 salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
2 cm pätkä inkivääriä
1 tl curryjauhetta
rypsiöljyä
2 dl punaisia linssejä
1 kasvisliemikuutio
5 (-8) dl vettä
2 dl kermaa (tai kookosmaitoa)
suolaa, mustapippuria myllystä
*
pekonia / pähkinöitä

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja paloittele bataatti
2. Kuullota sipuleita, inkivääriä ja currya pari minuuttia kattilassa rypsiöljyssä. Lisää kasvisliemikuutio, vesi ja bataatit. Keitä 10 minuuttia
3. Hienonna pekoni, nosta kylmälle pannulle, laita levy päälle ja pannu levylle. Paista kunnes pekoni on rapeaa, nosta paistettu pekoni talouspaperin pälle valumaan
3. Lisää keittoon linssit ja tarvittaessa vettä. Keitä 10 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma, mausta suolalla ja pippurilla. Anna keiton kiehahtaa ja tarjoile paistetun pekonimurun/pähkinöiden kanssa

Valmistusaika: 25min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti