sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Lauantaibroileria

Sunnuntaibroileri, eli kokonaisena uunissa paistettu broileri, vaikka tällä ohjeella, on pelastus silloin kun mielikuvitus ei riitä. Maukasta ja helppoa. Samoin on laita tämän yhden pellin broilerin kanssa. Broileria, perunaa ja sopivia juureksia ja tai muita kasviksia ja ruoka valmistuu liki itsekseen. Lisäkkeeksi vaikka schirachamajoneesia ja vihreää salaattia. Olkoon eilen lauantaina valmistettu ruoka nimeltään vaikka:

LAUANTAIBROILERIA

broilerin koipia
perunoita
parsakaalia
*
marinadi:
valkosipulinkynsiä
tuoretta timjamia
sitruunan raastettu kuori
hunajaa
mustapippuria myllystä
suolaa
rypsiöljyä

1. Kuori ja hienonna valkosipuli, hienonna timjami ja raasta sitruunankuori. Sekoita kaikki marinadin aineet
2. Leikkaa perunat lohkoiksi. Irrottele parsakaalista nuput. Laita broilerinkoivet muovipussiin ja kaada puolet marinadista päälle. Laita perunat astiaan ja kaada loppu marinadi perunoiden päälle. Anna maustua huoneenlämmössä puoli tuntia
3. Kuumenna uuni 200-asteeseen. Levitä maustuneet broilerinkoivet uunipellille ja paista 15 minuuttia. Käännä koivet ympäri, lisää perunat ja jatka paistamista 20 minuuttia. Nosta parsakaali perunoiden jäljiltä olevaan marinadiin, pyörittele.
4. Kokeile broilerin ja perunan kypsyyttä; broileri on kypsää kun haarukalla pistettäessä valuva neste on kirkasta. Jatka tarvittaessa kypsentämistä. Käännä uunin grillivastus päälle, nosta lämpötila 250-asteeseen ja levittele parsakaalit perunoiden ja broilerin sekaan, paista viitisen minuuttia

Valmistusaika: 15 min + paistaminen 45-50 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti