maanantai 19. syyskuuta 2016

Mökkileipää

Teen tavallisesti lyhyen mökkiviikonlopun perjantaille piirakan tai lämmittämistä vaille valmiin keiton mukaan. Tällä kertaa paistoin patongin täytteeksi tulevat broilerit etukäteen, muuten kasasin leivät mökillä. Yksinkertaista, eikä mitään erikoista. Varsin maukasta kuitenkin. Pikkelöity sipuli viimeisteli leivät. Sekoitin loput sipulit lauantaisen salaatin joukkoon ja hyvää oli sekin.
Broileripatongit
(kolmelle)

täysjyväpatonki
400g broilerin sisäfileitä
(tai muuta luutonta osaa)
1/2 + 1/2 dl valmista pestokastiketta
 1 dl majoneesia
 valmista salaattisekoitusta
punasipuli
 3 rkl vaaleaa balsamicoa
mustapippuria ja suolaa myllystä , sokeria
 1 rkl oliiviöljyä
iso tomaatti

1. Paista broilerit ja mausta paistamisen loppuvaiheessa pestokastikkeella. Anna jäähtyä ja pakkaa mökille mukaan
2. Mökillä: Sekoita loppu pestokastike ja majoneesi, anna maustua. Kuori ja viipaloi sipuli. Sekoita balsamico, oliiviöljy. Mausta suolalla, mustapippurilla ja ripauksella sokeria. Lisää sipulit ja sekoita, anna maustua
3. Leikkaa broileri viipaleiksi. Viipaloi tomaatti
4. Leikkaa patonki kolmeen osaan ja palat pitkittäin melkein halki, sivele sisäpinnat pestomajoneesilla. Täytä salaatilla, broilerilla, ja tomaattiviipaleilla. Viimeistele sipulilla.

Valmistusaika: 20 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti