lauantai 24. syyskuuta 2016

Tulinen salaatti perunoista

Peruna on yksi monikäyttöisimpiä raaka-aineita. Se toimii sellaisenaan, ja sietää myös maustamista. Siksi  tuoreessa HS Ruokatorstaissa ollut ohje ilahdutti. Käyttämämme sriracha on varsin tulista, joten tein lisäkkeeksi kastikkeen maustamattomasta jugurtista, korianterista  ja raastetusta sitruunankuoresta. Kasvissyöjälle salaatti kastikkeineen on täysi ateria. Neitiä ja yrittäjää varten paistoin perunoiden ja kikherneiden kanssa samalla pellillä broileria, jonka maustoin myös sriracha-hunajakastikkeella. Annoksesta jäi vielä maanantain eväät minulle.

TULINEN PERUNA-KIKHERNESALAATTI

6 isoa perunaa perunoita
(alkup ohjeessa 1 kg)
1 tlk (290g) kypsiä kikherneitä
1/2 dl srirachaa
1/2 dl hunajaa
3 rkl rypsiöljyä
1 tl sormisuolaa
1 dl hienonnettua korianteria
*
salaattia varten:
1 l valmista salaattisekoitusta
250g kirsikkatomaatteja
(2 lehtisellerinvartta, en käyttänyt)
 4 aurinkokuivattua tomaattia

1. Pese perunat, leikkaa lohkoiksi ja kuivaa. Huuhtele kikherneet vedellä
2. Levitä perunalohkot ja kikherneet uunipellille
3. Sekoita sriracha, hunaja ja rypsiöljy ja valuta perunoiden ja kikherneiden päälle. Sekoita. Paista 225 asteessa n 30 minuuttia. Ripottele päälle sormisuolaa ja korianteria. 
Tarjoile näin tai jatka salaatiksi:
4. Puolita kirsikkatomaatit, hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Levitä salaatti ja tomaatit tarjoiluvadille. Lisää kikherne-perunaseos ja sekoita

Valmistusaika: 15 min + 30 min paistaminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti