sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Sopa de frijoles

Aurinkoinen viikonloppu houkutteli grillaamaan, sekä perjantain että lauantain ateriat valmistuivat grillissä. Niistä kuitenkin myöhemmin. Sunnuntai valkeni sateisena. Hyvä, sillä eilen lannoittettu nurmikko tarvitsikin sadetta. Sateiseen ja koleaan päivää sopi hyvin mausteinen keitto. Neidin lempiraaka-ainetta, papuja on tässä keitossa kolmea eri lajia. Muuten seurasin Hesarin  ohjetta, mutta korvasin yhden tomaatin jääkaapista löytyneellä kesäkurpitsan palalla. Keitto on kevyesti tulinen, ranskankerma taittaa liian tulisuuden. Neiti totesi keiton tuoksuvan Kolumbialta.

MEKSIKOLAINEN PAPUKEITTO

1 tlk mustapapuja
1 tlk kidneypapuja
1 tlk pieniä valkopapuja
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
2 sellerinvartta
3 tomaattia
pala kesäkurpitsaa
rypsiöljyä
1 pieni kuivattu chili
pieni punainen chili
1 1/2 tl korianterin siemeni
1 1/2 tl juustokuminaa eli jeeraa
3/4 tl mustapippuria
1 l kasvislientä
suolaa
*
2 avokadoa
limetin mehua
ranskankermaa
korianteria

1. Kuori ja hienonna sipulit.Hienonna selleri. kuutioi kesäkurpitsa ja tomaatit. Hienonna chilit. Murskaa korianterin siemenet morttelissa. Huuhtele ja valuta pavut
2. Kuullota sipuleita ja selleriä muutama minuutti rypsiöljyssä, lisää mausteet ja chilit. Jatka paistamista vielä pari minuuttia. Lisää kasvisliemi, tomaatit ja kesäkurpitsa. Keitä hiljaa poreillen 10 minuuttia. Lisää pavut ja keitä vielä viisi  minuuttia. Tarkista maku
3. Annostele keitto lautasille, purista pinnalle limetinmehua, Halkaise avokadot, poista kivi ja koverra sisus lusikalla irti kuoresta, leikkaa avokado viipeiksi ja nosta viipaleet keiton pinnalle. Lisää vielä nokare ranskankermaa ja viimeistele tuoreella korianterilla

Valmistusaika: 30 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti