MARENKIKUPPIKAKUT
(kuusi kpl)
3 huoneenlämpöistä kananmunan valkuaista
2 dl hienoa sokeria
1/2 tl omenaviinietikkaa
punaista pastaväriä
1 tl maissitärkkelystä
täyte:
1 1/2 dl turkkilaista jugurttia
2 tl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl tuoreita vadelmia
1. Kuumenna uuni 120 asteeseen, aseta paperivuuat muffinipellin syvennyksiin
2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Lisää omenaviinietikka ja vatkaa, kunnes marenki on paksua ja kiiltävää. Värjää marenki pastavärillä ja kääntele joukkoon maissitärkkelys
3. Siirrä marenki pursotinpussiin, jossa on suuri avoin tähtityllä. Pursota marenki muffinivuokiin ja paista uunin keskiosassa tunti. Laita uuni pois päältä ja avaa uunin luukku raolleen. Anna marenkien jäähtyä uunissa
4. Sekoita jugurtti, tomusokeri ja vaniljasokeri. Leikkaa terävällä veitsellä marenkin yläosa irti ja lusikoi jugurttitäytettä sisään. Asettele päälle muutama vadelma ja nosta kansi takaisin
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti