Kamera telakalla, kuva puhelimella otettu |
POSSUA SALVIAN JA JUUSTON MAUSTAMANA
sekä FENKOLISALAATTI
(kuudelle-kahdeksalle)
1,4kg possun ulkofileetä
mustapippuria
suolaa
sinappia
250g parmesaania (nyt Västerbottensostia)
tuoretta salviaa
leivitys:
3 dl vehnäjauhoja
5 kananmunaa
3 dl pankojauhoja (t. korppujauhoja)
Friteeraamiseen:
1 1/2 l rypsiöljyä
tarjolle:
sitruunanlohkoja
2. Raasta juusto, hienonna salvia (tarvitaan n. 1dl)
3. Levitä sinappi lihojen pintaan. Sekoita juustoraaste ja salvia ja painele seos lihojen pintaan. Anna maustua 30 min
4. Kuumenna öljy kattilassa 175-asteeseen
5. Jaa leivitysaineet kolmeen kulhoon; vehnäjauhot, kananmunat & pankojauhot (t.korppujauhot) Sekoita kananmunat hyvin. Leivitä lihat käyttämällä ne ensin molemmin puolin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja viimeksi pankojauhoissa
6. Friteeraa 4-5 minuuttia öljyssä
FENKOLISALAATTI
3 tuoretta fenkolia
100g pinjansiemeniä
1 ison sitruunan mehu
suolaa, mustapippuria myllystä
(tilliä)
2. Paahda pinjansiemenet kuumalla, kuivalla pannulla
3. Valuta fenkoli ja laita kulhoon, purista mukaan sitruunan mehu, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää pinjansiemenet ja sekoita. (Viimeistele tillillä)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti