tiistai 21. lokakuuta 2014

Sieniä mökillä

Edellisen mökkireissun tein yrittäjän kanssa kahdestaan. Teini ja neiti jäivät kotiin. Hyvin pärjäsivät, teini pisti neidin lukemaan ruotsin sanakokeisiin oikein tosissaan ja molemmat olivat valmistelemassa ruokaa kun kotiuduimme. Ainoa puhelinsoitto tuli teinilta, kun hän perjantai- iltana pohti miten saisi pastakastikkeeseen makeutta. Kaunis sää suosi ulkoilua, joten kävelimme pitkin metsiä etsien marjoja ja sieniä. Marjojen suhteen tilanne oli heikompi, puolukoita ei kertakaikkiaan ole, karpalot jätimme vielä suolle. Toivottavasti niitä on vielä ensi kerrallakin. Suppilovahveroita oli mukavasti, somia pieniä yksilöitä. Saimme myös rouskuja sienisalaatin tarpeiksi ja vaaleaa orakastakin löytyi hyvä esiintymä. Lauantaina grillasin meille pihvit ja valmistin suppilovahveroista ja perunoista paistoksen. Annos oli reilu ja loppu paistoksesta päätyi sunnuntaina brunssin munakkaaseen. Sienemme olivat niin pieniä, ettei niitä tarvinnut mitenkaan hienontaa. Isommat yksilöt voi leikata pienemmäksi.

SUPPILOVAHVERO-PERUNAPAISTOS


8 kiinteää perunaa
vajaa litra tuoreita pieniä suppilovahveroita
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
timjamia
suolaa, mustapippuria myllystä
ruohosipulia
liraus sitruunanmehua

1. Pese ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi
2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja viipaloi punasipuli. Hienonna timjami
3. Kuumenna öljy paistinpannulla, lisää perunaviipaleet ja paistele hiljaisella lämmöllä välillä sekoitellen kymmenisen minuuttia, eli kunnes perunat alkavat olla kypsiä. Lisää sipulit, sienet sekä timjami, sekoita ja jatka paistamista muutama minuutti. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunanmehulla
4. Nosta uuniin pihvien paistamisen ajaksi (viitisen minuuttia)
5. Hienonna pinnalle ruohosipulia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti