torstai 23. lokakuuta 2014

Broileria ja pinaattia

Broilerin rintafileen kypsentäminen ei ole vaikeaa, mutta liian helppoa on saada aikaan kuiva palanen, jota varten tarvitaan kunnon pihviveitsi ja terävät hampaat. Jos filee leikkaa auki ja täyttää, mehevyys on varmemmin saavutettavissa. ja kun lihan kypsentää nesteessä uunissa loppuun ei voi mennä pahasti pieleen. Broilerin lisäkkeeksi valmistin suppilovahverorisottoa kauden ensimmäisistä pienistä suppilovahveroista. Annos tällä kertaa kuudelle


PINAATILLA TÄYTETTYÄ BROILEIN RINTAFILEETÄ PINAATTIKASTIKKEESSA

6 broilerin rintafileetä

punasipuli
2 valkosipulinkynttä
pussi pakastepinaatti
timjaminoksa
9 viipaletta parmankinkkua
1 dl voimakasta juustoraastetta
(nyt gouda)
mustapippuria myllystä
suolaa
muskottipähkinää
rypsiöljyä paistamiseen

kastike:
punasipuli
2 valkosipulinkynttä
pussi pakastipinaattia
1 tlk ruokakermaa
mustapippuria myllystä
suolaa
muskottipähkinää

1. Leikaa broilerin rintafileet auki kuin kirja
2. Valmista täyte. Kuori ja hienonna sipulit ja timjaminlehdet. Kuullota sipuleita ja timjamia  rypsiöljyssä pannulla, lisää pakastepinaatte. Sekoitte kunnes pinaatti on sulanut, lisää juustoraaste ja sekoita. Mausta suolalla, mustapippurilla ja muskottipähkinällä
3. Mausta rintafileet suolalla ja pippurilla. Laita jokaiselle fileelle puolikas parmankinkkuviipale ja lusikallinen pinattia. Kääri rullalle ja kiedo ympärille parmankinkkuviipale. Paista rintafileisiin kauttaaltaan hyvä väri ja nosta fileet uunivuokaan
4. Valmista kastike. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit rypsiöljyssä pannulla, lisää pinaatti. Kun pinaatti on sulaa, lisää kerma ja mausta. Kaada kastike rintafileiden ympärille uunivuokaan ja paista 175-asteessa 20 minuuttia- puoli tuntia. Käännä fileet puolessa välissä. Uunin lämpötilaa laskemalla fileet voivat olla uunissa pidempäänkin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti