Uunin lämmetessä valkosuklaa-mustikkakakkua varten oli hyvä leipoa muutakin, varsinkin kun teinin suklaacookietkin oli syöty aikoja sitten. Ohje on muokattu appelsiinisten kauralastujen reseptistä edelleen gluteenittomaksi. Reseptissä ei ole myöskään kananmunaa. Ohje sopii myös nuorempien tehtäväksi, sillä kaikki aineet vain sekoitetaan.
APPELSIINISET-SUKLAAKAURALASTUT
4 dl kaurahiutaleita
1 dl gluteenittomia jauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 dl hienoa sokeria
1 dl tummaa muscovadosokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
50g tummaa suklaata hienona rouheena
1 dl pullomargariinia
3/4 dl kermaa
1. Sekoita kaikki aineet ja anna taikinan seistä hetki
2. Nostele taikinasta lusikalla kekoja leivinpaperoidulle uunipellille. Jätä kekojen väliin tilaa. Annoksesta tulee n 26 kauralastua
3. Paista 200- asteessa vajaa kymmenen minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti