sunnuntai 26. elokuuta 2012

Pikkuneidin kalansaalis

Pikkuneiti liittyi perheemme kalastajien joukkoon uistelemalla 5,5kg hauen. Pienempiä hän saanut jo aiemmin, mutta tällä kalalla hän pesi myös isänsä ja veljensä. Molempien ennätyskalat kun ovat alle kolmekiloisia. Perinteiseen tapaan jauhoimme haukifileet lihamyllyllä kolmeen kertaan, näin mukana ei varmasti ole ruodon ruotoa. Osan jauhetusta hauesta pikkuneiti halusi viedä mummulle ja papalle, osa päätyi pakastimeen ja osasta teimme perinteisiä Kivilahden haukipihvejä. Toissasunnuntaista ateriaa täydensi vielä mökin lähistöltä löytyneistä kanttarelleista tehty muhennos.

KIVILAHDEN HAUKIPIHVIT
(kuudelle-kahdeksalle)

n. 800g jauhettua haukea
2-3 kananmunaa
1/2-1 dl kermaa
(2 rkl vehnäjauhoja)
suolaa
ruohosipulia, tilliä tai muita yrttejä maun mukaan
rypsiöljyä paistamiseen

1. Hienonna yrtit
2. Sekoita jauhettu hauki, kananmunat ja kerma. Lisää hienonnetut yrtit, mausta suolalla ja sekoita hyvin.  Lisää tarvittaessa vehnäjauhot, jos taikina on liian löysää
3. Kuumenna paistinpannu ja lirauta sille rypsiöljyä. Nosta taikinaa keoiksi pannulle, painele tasaiseksi haarukalla ja paista pihvit molemmin puolin kullanruskeiksi
Ohje on vähän summittainen,  en ole mitannut jauhetun hauen määrää ja lisännyt munat ja kerman näppituntumalla. Taikinasta tulee vähän löysempää kuin jauhelihataikina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti