keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Tyttöjen ruokaa ?

Pikkuneidillä ja minulla on ollut perinteenä herkutella mökillä muutaman kerran kesässä, kesäkeitolla. Tänä vuonna pikkuneiti söi ensimmäiset kesäkeittolautasensa mummolassa mummun kanssa, kun pappa oli pois kotoa auttelemassa maatilan töissä. Koska mökille lähtö mennee tulevalle viikolle, teimme tätä tyttöjen ruokaa eilen kotona. Teini on taas golfkisoissa, mutta tällä kertaa isäkin pääsi maistamaan keittoa. Tarkkoja ainemääriä on vaikea antaa, laitetaan sitä mitä kaapista tai myöhemmin kesällä kasvimaalta löytyy. Joku lisää keittoon pinaattia, meillä keiton maustaa kanttarellituorejuusto.

KESÄKEITTO

pieniä uusia perunoita
uusia porkkanoita
kukkakaalia
herneitä
vettä
kasvisliemikuutio
pkt kanttarellituorejuustoa
kesäsipulin varsia
basilikaa
(suolaa)
 
1. Pese perunat hyvin, älä kuori. Leikkaa perunat neljään lohkoon. Pese porkkanat ja leikkaa viipaleiksi. Irrottele kukkakaali pieniksi nupuiksi. Irrottele herneet paloista, tai käytä pakasteherneitä
2. Laita kasvisliemikuutio kieuhuvaan veteen, lisää porkkanaviipaleet ja keitä pari minuuttia. Lisää perunat, jatka keittämistä viitisen minuuttia. Lisää kukkakaalin nuput ja keitä vielä viitisen minuuttia
3. Sekoita tuorejuusto liemeen, lisää herneet ja anna keiton vielä kiehahtaa. Tarkista keiton maku ja lisää tarvittaessa suolaa
4. Viipaloi sipulinvarret ohuiksi, hienonna basilika ja lisää molemmaat keiton pinnalle
5. Tarjoile keitto paahdetun ruisleivän kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti