torstai 5. heinäkuuta 2012

Kesän sormiruokaa

Juhannusaaton pikkusuolaisena  kalojen savustumista odotellessa tarjoilimme savusiikatahnalla päällystettyjä ruissipsejä.  Samanlainen kalatahna on toiminut myös usein yöpalana, kun maailmanparantaminen on mökin terassilla jatkunut aamuyön puolelle. Tahna on helppo tehdä etukäteen ja säilyy jääkaapissa pari päivää. Tästä määrästä riitti kahdelletoista.
kunnon kamera oli kotona, joten kuva puhelimella nopeasti napsaistu

SAVUSIIKATAHNA

2 pientä savusiikaa
1 prk kermaviiliä
1/2 dl majoneesia
tilliä
kesäsipulinvarsia
Dijon-sinappia
mustapippuria

1. Perkaa savusiiat, ja hienonna haarukalla tahnaksi. Poista samalla vielä mukana olevat ruodot
2. Hienonna sipulinvarret ja tilli. Sekoita kermaviili,majoneesi, sinappia, sipuli ja tilli kalatahnan joukkoon. Rouhi mukaan mustapippuria. Sinapin ja pippurin tarkat määrät selviävät maistelemalla, eli laita ensin vähän ja lisää varoen lisää. Maku tekeytyy vielä, kun tahna saa levät kaapissa pari tuntia
3. Tarjoile ruissipsien tai palttoonnappien kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti