Kaikenlaisen grillatun lisäksi ruokaisat salaatit ovat kesäisin pääateriamme. Minun yleisin tapani valmistaa salaattia on kurkistaa kaappeihin ja ottaa mitä tarjolla on. Tämänkin salaatin voi koota samalla periaatteella, joskin nyt grillattu broileri ostettiin juuri salaattia varten. Broilerin voisi korvata millä tahansa muulla grillatulla/ paistetulla lihalla tai kalalla tai jättää vaikka kasvisversiosta pois. Broileri taitaa kuitenkin olla alkuperäisen reseptin, jos yhtä sellaista edes on, raaka-aine.
MAALAISALAATTI
erilaisia salaatteja
grillattu broileri
keitettyjä kananmunia
pekonia
krutonkeja
tomaatteja
*
yrttiöljy:
tuoretta persiljaa
tuoretta tilliä
oliiviöljyä
ripaus suolaa
1. Aloita yrttiöljystä. Leikkaa persilja - ja tilliniput muutamaan osaan ja laita kulhoon, lisää oliiviöljyä pari desiä ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta ripauksella suolaa ja laita jääkaappiin tekeytymään
2. Paista pekoni (nyt 1/2 pkt), jäähdytä ja palastele.Tee krutongit. Nyt paistoin krutongit pekoneista irronneessa rasvassa (pekonien kanssa samaan aikaan) muutaman rosmariininoksan kanssa
3. Keitä kananmunat (1/ruokailija) puolikoviksi, kuori ja lohko neljään osaan
4. Irrota grillatusta broilerista lihat (käytin koipia lukuunottamatta kaiken, koipien liha päätyi jälkikasvun lounassandwichien täytteeksi)
5. Lohko tomaatit
6. Kokoa salaatti; tarjoiluvadille salaattia, sen päälle broilerin lihat, tomaatti- ja kananmunalohkot, pekoni ja krutongit. Tarjoile yrttiöljyn kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti