lauantai 11. syyskuuta 2010

Meksikolaista teinien makuun

Usein työviikon jälkeen perjantai-iltana teemme jotain nopeaa helposti valmistuvaa, kuten nuudeleita tai pastaa. Nyt helppous löytyi meksikolaisesta makumaailmasta. Teini ja kaverinsa hoitivat aterian valmistuksen ja pääosin syömisenkin, sen verran nuorison makuun tämä ruoka oli. Salsan tulisuuden voi päättää itse, nyt käytettiin mietoa, jotta ruoka kelpasi pikkuneidillekin. Lisää tulisuutta saa vaikka jalopenoista, jotka eilen unohtuivat pöydälle. Tokihan salsan voisi keitellä itsekin, varsin vähällä vaivalla, mutta silloin äidin olisi pitänyt sekaantua ruuanvalmistukseen ja se ei eilisen suunnitelmiin kuulunut.Teini taisi toimia työnjohtajana ja kaveri huolehti ruuanvalmistuksen aikaavievimmästä osuudesta eli jauhelihan paistamisesta.




KUORRUTETUT NACHOT

rypsiöljyä
iso pussi nachoja
700g jauhelihaa
tacomaustetta
soijakastiketta
purkki salsakastiketta
200g mozzarellaraastetta

1. Lämmitä paistinpannu, lisää tilkka rypsiöljyä ja jauheliha. Paista jauheliha murumaiseksi. Mausta lorauksella soijakastiketta ja tacomausteella maun mukaan. Pidä lämpimänä
2. Lämmitä salsakastike. Jos kastike on kovin juoksevaa, valuta liika mehu pois ennen lämmittämistä
3. Levitä 1 rkl rypsiöljyä korkeareunaiselle uunipellille. Levitä puolet nachoista pellille. Levitä jauheliha päälle ja päällimmäiseksi salsa. Lisää pinnalle loput nachot ja sekoita kevyesti. Levitä juustoraaste päälle ja paista 225-asteessa n  5 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti