sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Herkullinen omenapiirakka

Pienen pihamme ainokainen omenapuu on hyvin oikullinen. Kun sitä leikkaa kaikkien taiteen sääntöjen mukaan, myrkyttää yrittäjän isän oppeja mukaillen ja muutenkin hoivailee - omenia tulee pieni kopallinen ja niistäkin on mato puraissut palasen. Kun kevätleikkaus tehdään toukokuulla, myrkytys unohtuu ja hallan olisi pitänyt viedä viimeinenkin tulokas- omenoita on jakaa naapureillekin. Se vain on naapurustossa vähän hankalaa, jokaista pihaa koristaa vähintään se yksi puu. Tänään urakoin omenoista pakastimeen piirakoita tavallisesti käyttämälläni ohjeella.Luulin jo senkin bloganneeni, ja ajattelin vain linkittää, mutta näin ei ollutkaan eli ohje seuraa myöhemmin. Sen lisäksi googlailin "herkullista omenapiirakkaa", tulos on sekoitus löytämistäni ohjeista, päällimmäisenä kinuskikissan  ohje.




VANILJAINEN OMENAPIIRAKKA 

1,5 dl hienoa sokeria
1,5 dl kasvirasvasekoitetta
1 kananmuna
1,5dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinajauhetta
*
omenia 3-8 koosta riippuen
*
1 dl vaniljakreemijauhetta
2,5 dl vettä
*
1 rkl appelsiinimarmeladia
1 rkl sitruunamehua

1.  Vaahdota kasvirasva ja sokeri. Lisää kananmuna koko ajan voimakkaasti  sekoittaen
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan 
3. Valmista vaniljakreemi sekoittaen jauhe ja vesi keskenään, anna saeta 5 minuuttia
4. Kuori omenat ja poista omenaporalla siemenkota. Leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi
5. Levitä taikina leivinpaperin päälle piirakkavuokaan. Levitä vaniljakreemi päälle, jättäen reunat vapaiksi ja levitä omenalohkot päällimmäiseksi
6. Sekoita appelsiinimarmeladi ja sitruunamehu. Penslaa omenalohkot seoksella
7. Paista 200-asteessa n. 45 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti