lauantai 5. helmikuuta 2011

Pitäisikö lähteä pilkille?

Teini toivoi viikonlopun ruuaksi valkoista kalaa. Kaipa lohikiintiö on täynnä, sillä varsin usein  sitä tulee ostettua. Suuntasin siis kalatiskille ajatuksena ostaa kuhaa tai siikaa fileinä. Yleensä en ole mitenkään hintatietoinen. Tai tiedän raaka-aineiden hinnat, mutten niistä välitä jos olen jotain ajatellut valmistaa. Nyt fileet jäivät kalatiskille, hinnat hipoivat neljääkymmentä euroa kilolta. Kokonaiset pikkusiiat olivat "vain" 23 euroa kilolta. Ajattelin katsastaa pakastealtaan, josko sieltä löytyisi pangasiusta. Kaipa pangasiustakin olisi ollut, kun silmiin osuivat Pirkka-sarjan ahvenfileet. Pienenä teini rakasti papan paistamia ahvenia (siis ei mitään fileitä, vaan itse ongittuja ja perattuja ahvenia). Kaikkein paras osa oli rapeaksi paistunut pyrstö. Ahventen seuraksi valmistui kastike  viime keväisistä pakastetuista  korvasienistä. Kevättä kohti mennään, sillä vain yksi rasia jäi pakastimeen. Ohje löytyy vaikkapa täältä.

PAISTETUT AHVENET

600g ahvenfileitä (2 pss Pirkkapakaste)
1 1/2  dl korppujauhoja
3 tl suolaa
mustapippuria
2 kananmunaa
voita
rypsiöljyä

1. Sulata ahvenfileet paketin ohjeen mukaan. Kuivaa hyvin vaikkapa talouspaperilla
2. Riko  munat syvälle lautaselle ja sekoita hyvin
3. Sekoita korppujauhot, suola ja muutama kierros mustapippuria myllystä toisella lautasella
4. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla
5. Käytä ahvenfileet ensin kananmunassa ja sen jälkeen korppujauhoissa
6. Paista molemmin puolin kullanruskeiksi
(Annoksesta tuli 4 pannullista ja lisukkeineen siitä riitti  oman perheen lisäksi myös teinin kaverille, jäipä pari fileetä vielä leivänpäälliseksikin)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti