Lasten hiihtoloma alkoi risteilyllä Tukholmaan. Myös teinin ystävä oli mukana shoppailuseurana. Reissussa oltiin lasten /nuorten ehdoille, joten ateriat eivät olleet matkan keskiössä, vaikkakin hyvä ruoka maistuu myös nuorisolle. Buffetissa täytettiin lähinnä vatsat, onneksi juustopöytä viikunahillokkeineen oli varsin laadukas. Tulomatkalla laivan italialaisravintola tarjosi jo maukkaampaa ruokaa, tosin kaikille kelpaavaksi sovitettuna. Sunnuntain lounas valmistui kotona. Koko perheelle maistuvaa ankkaa, tällä kertaa tuttu kastike sai hivenen potkua mukaan raastetusta inkivääristä. Lisukkeeksi valmistuivat 80-luvun peruskoulun oppien mukaan hasselbackan perunat. Luulen, että alkuperäinen rouva (tai herra, mistä sen tietää) Hasselbacka on vähissä varoissa ollessaan halunnut tarjota jotain vähän parempaa ja päätynyt kuorruttamaan perunansa korppujauhoilla saadakseen niihin rapean pinnan. Nyttemmin hasselbackan perunoihin kuuluva juustoraaste lienee myöhempää (ja ylellisempää) perua. Näihin perunoihin tuli lisäksi moderni twisti avokadoöljystä, jolla korvattiin 80-luvun voisula. Joka sekin toimisi yhtä hyvin.
HASSELBACKAN PERUNAT
2 perunaa/ ruokailija
avokadoöljyä (tai voisulaa)
merisuolaa
paprikajauhetta
mustapippuria
korppujauhoja
juustoraastetta
1. Kuori tasakokoiset perunat. Laita peruna isoon lusikkaan ja leikkaa veitsellä viipaleiksi (lusikan avulla perunaviipaleet jäävät alareunasta kiinni)
2. Nosta viipaleet uunivuokaan ja liruttele päälle avokadoöljyä, pyöritä perunat öljyssä ja käännä viipalointipuoli ylöspäin. Ripottele päälle paprikajauhetta, merisuolaa ja mustapippuria. Paista 200 asteessa n 40 minuuttia
3. Ripottele päälle korppujauhoja ja juustoraastetta ja paista vielä vartin verran kunnes pinta saa vähän väriä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti