Ostin illan piirakkaa varten persikoita, purkissa säilöttynä mehuun. Tai niin luulin tehneeni, sillä ruuan valmistamista aloittaessa purkin sisältö paljastui päärynöiksi. Sinällään hyvä erehdys, päärynän maku sopi hyvin kananpojan ja aurajuuston makuun. Yrittäjä sai onneksi tietää erehdyksestä vasta maistettuaan valmista piirakkaa ja tiedustellessaan : "mitä nämä mukavan makuiset hedelmät ovat ?", hän kun ei pidä päärynöistä...
KANANPOIKA- PÄÄRYNÄPIIRAS
valmista piirakkataikinaa (pakaste)
*
500 g kananpojan suikalelihaa
suolaa, mustapippuria
rypsiöljyä paistamiseen
*
1 prk kermaviiliä
2 munaa
2 dl maitoa
1/2 pkt Aura Gold juustoa
*
1 prk (400/230g) päärynöitä mehuun säilöttynä
juustoraastetta
1. Sulara piirakkataikina ja kauli 27 cm piirasvuokaan.
2. Ruskista kananpojan suikaleet kullanruskeiksi rypsiöljyssä, mausta. Leikkaa päärynät lohkoiksi
3. Valmista "munamaito" sekoittamalla munat, kermaviili, maito ja Aura Gold juusto
4. Levitä ruskistetut kananpojan suikaleet taikinan päälle tasaisesti, kaada päälle munamaito ja levittele päärynälohkot tasaisesti pinnalle. Ripottele kaiken päälle juustoraastetta. Paista 225-asteessa n 30 minuuttia. Tarjoile vihreän salaatin kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti