Pikkuneiti on perheessä ainoa, joka pitää kaupan Runebergintortuista. Tosin hän pitää kaikista makeista leivonnaisista, etenkin jos päällä on hilloa ja sokerivesikuorrutetta. Koska tuoreet leivonnaiset ovat mukava tekosyy kutsua naapurit päiväkahville, päätimme tehdä tortut tänä vuonna itse. Resepti rakentui leivottaessa. Ensimmäisestä erästä unohtuivat mantelit pois, joka sinällään ei ollut haitaksi, koska lopputulos miellytti varsinkin teiniä.
RUNEBERGINTORTUT (gluteeniton)
200g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
100g mantelirouhetta
5 gluteenitonta joulupiparia
2 dl gluteenitonta korppujauhoa
1 dl maustamatonta jugurttia (tai piimää)
2 dl gluteenittomia jauhoja
1tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
*
Disaronno- mantelilikööriä
*
vadelmahilloa
valmista sokerikuorrutetta
*
Disaronno- mantelilikööriä
*
vadelmahilloa
valmista sokerikuorrutetta
1. Vatkaa huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen
2. Murskaa piparit muruksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja kaada taikinaan. Lisää jugurtti ja sekoita hyvin
3. Laita paperivuuat muffinipellille ja nostele taikina vuokiin. Annoksesta tulee 12 leivonnaista
4. Paista 175 asteessa n 15 minuuttia. Anna jäähtyä
5. Kostuta jäähtyneet tortut Disaronno - manteliliköörillä ( 1-2 tl/ leivonnainen)
6. Tee sokerivesikuorrutuksella rinkulat jokaisen leivonnaisen päälle ja laita nokare vadelmahilloa keskelle
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti