lauantai 26. helmikuuta 2011

Suolaista ja makeaa

Piristin pikkuneidin kanssa harmaana ja lumituiskuisena alkanutta lauantaipäivää leipomalla. Molemmille valittiin helpot ohjeet ja taikinoita aloimme tekemään yhtäaikaa. Pikkuneiti sai kunnian paistaa leivonnaisensa ensin, sillä hänen cookiensa tarvitsivat pienemmän lämpötilan kuin minun keksini. Molemmat annokset ovat sen sen verran pieniä, että niin keksit kuin cookietkin kadonnevat parempiin suihin jo iltapäivän aikana. Tosin se oli tarkoituksenakin, sillä ihan pelkkään leipomisen iloon emme ajatelleet tyytyä; sekä yrittäjän että teinin ilmeet olivat mukavan ilostuneet viedessämme heille lämpimäisiä. Makeat on sovellettu Maku-lehden numerosta 1/11 ja suolaiset liki suora kopio Maku-lehden numerosta 5/10. Molemmat ohjeet ovat erittäin helppoja ja upean makuisia.


AMERIKKALAISET SUKLAACOOKIET
1,2 dl kasviöljyvalmistetta (Flora culinesse)
1 dl tummaa muscovadosokeria
1/2 dl hienoa sokeria
2 kananmunaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl soodaa
200 g tummaa suklaata

1. Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten joukkoon
2. Rouhi suklaa. Yhdistä jauhot ja sooda  ja sekoita taikinaan, sekoita lopuksi suklaa sekaan
3. Ota taikinasta lusikalla nokareita pellille, (tulee n 20). Paista 150-asteessa n 15 minuuttia

PARMESAANIKEKSIT

3 dl vasta raastettua parmesaania
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
3/4 dl kasvirasvavalmistetta ( Flora culinesse)

1. Sekoita juustoraasteen joukkoon kuivat aineet
2. Lisää rasva ja kananmuna, sekoita tasaiseksi
3. Nostele lusikalla pellille nokareita (tulee n 20), jätä väliin tilaa, sillä keksit leviävät paistuessaan
4. Paista 200-asteessa n 10 minuuttia

Tarjoile  kuohuviinin kanssa alkupalana tai murenna salaattiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti