torstai 24. helmikuuta 2011

Kuumaa ja kylmää

Vaikka Aasiassa jälkiruuat eivät olekaan aterian päätteeksi välttämättömiä, meidän thaityylisen ateriamme päätti itämaisten ravintoloiden klassikko, friteeratut banaanit. Tämä ruoka pitää tehdä ruokailijoiden odottaessa, jotta rapean paistopinnan, kuuman banaanin, kylmän jäätölön ja makean siirapin liitto on täydellinen. Lapset veivät viimeiset vaahterasiirapit, joten aikuisten annoksiin ja kuvaan sitä ei riittänyt.

FRITEERATUT BANAANIT JA VANILJAJÄÄTELÖ

2 banaania

*
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl sitruunakivennäisvettä
1/2 tl leivinjauhetta
1 tl sokeria
*
 1 l rypsiöljyä
*
vaniljajäätelöä
vaahterasiirappia

1. Valmista ensin friteeraustaikina. Vatkaa munan rakenne rikki, kaada sekaan jauhot, leivinjauhe ja sokeri ja sekoita hyvin. Lisää kivennäisvesi ja sekoita. Anna taikinan turvota puolisen tuntia
2. Laita öljy kuumenemaan kattilaan. (varaa kattilaa suurempi kattilankansi mahdollisen tulipalon varalle lähettyville) Öljy on sopivan kuumaa ( 180-asteista) kun öljyyn pudotettu pala leipää alkaa heti kiehua ja ruskistua
3. Kuori banaanit ja leikkaa koosta riippuen kolmeen tai neljään palaan
4. Nosta banaanit friteeraustaikinaan ja siitä öljyyn. Friteeraa kunnes banaanit ovat kullanruskeita. Nosta reikäkauhalla talouspeprin päälle
5. Kokoa annokset banaania, pari palloa vaniljajäätelöä ja päälle vaahterasiirappia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti