Pikkuneiti oli aamiaispöydässä kiukkuinen, sillä unohdin illalla ottaa pakastimesta mansikoita ja mustikoista sulamaan. Tarjolla oli siis vain suolaista aamiaista, eikä lainkaan "jälkiruokaa". Marjat ovat nyt sulamassa ja vohvelitaikinaa onneksi jäi, joten saamme iltapalalla makeita vohveleita. Ja hyvin tämä suolainen versiokin kelpasi.
AAMIAISVOHVELIT
4 kananmunaa
1 prk kermaviiliä
3 dl maitoa
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl rypsiöljyä
*
pekonia
vaahterasiirappia
1. Riko munat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, lisää kermaviili ja maito, sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi taikinaan. Lisää lopuksi rasva ja sekoita
2. Kuumenna vohvelipannu ja laita liraus rypsiöljyä ja kauhallinen taikinaa pannulle. Laita kansi kiinni ja anna vohvelin paistua. Nosta kypsät vohvelit ritilän päälle, jolloin ne pysyvät rapeina. (tämä ohjeeksi meidän pannulle: Kun töpselin laittaa pistorasiaan valo syttyy. Kun rauta on riittävän kuuma, valo sammuu jolloin taikinan voi lisätä. Kun kannen painaa kiinni taikinan lisäämisen jälkeen valo syttyy ja kun valo sammuu taas vohveli on valmis)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti