Eilisen illallinen rakentui thaimakujen ympärille. Alunperin ajatuksena oli kyllä tehdä vietnamilaisia kevätkääryleitä. Siis niitä, joita ei uiteta rasvassa, vaan tuoreet vihannekset kääritään riisipaperiin. Jumbon cittarissa ei vain ollut riisipaperia, enkä jaksanut lähteä sitä muualta metsästämään. Ajattelin ensin kääriä vihannekset salaatinlehteen, mutta jääsalaatti, jota tulin ostaneeksi, oli tähän tarkoitukseen liian rapeaa. Aineksista rakentuikin salaatti.
SALAATTI THAITYYLIIN
jääsalaattia
pala retikkaa
iso porkkana
pätkä kurkkua
pala cantaloupe melonia
korianteria
cashewpähkinöitä
***
pieni punainen chili (miedohko)
pala inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
1/2 sitruunan raastettu kuori (lime olisi parempi)
2 rkl sitruunanmehua
1/2 dl teriakikastiketta
liraus hunajaa
1. Suikaloi porkkana, retikka, meloni ja kurkku samankokoisiksi suikaleiksi. Älä käytä kurkun siemenistä osaa. Rouhi pähkinät karkeasti
2. Viipaloi chili, kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kaikki kastikkeen aineet
3. Laita isolle vadille alle salaatinlehdet ja kasaa vihannekset kerroksittain. Laita rouhitut pähkinät vihannesten päälle ja kaada kastike sekaan. Viimeistele korianterilla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti