keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Nilviäisiä

Vuosia sitten olimme yrittäjän siskon ja siskon miehen kanssa Elitessä syömässä. Yrittäjä ja minä otimme alkupaloiksi valkosipulietanat. Sisko  miehineen empi pitkään, sillä kumpikaan ei syö lihaa. Yritimme vakuutella ettei etana ole lihaa, vaan kuuluu ihan muuhun kastiin. Meidän vakuuttelumme ei auttanut, joten soitimme ystävämme isälle, entiselle opettajalle. Hän selvensi, että etana on nilviäinen. Tämän täsmennyksen jälkeenkään he eivät koskeneet etanoihin, en kyllä muista mitä tilalle tuli. Meidän perheessämme sitä vastoin syödään etanoita säännöllisen epäsäännöllisesti. Useimmiten perinteisesti valkosipulilla varustettuna. Tämänkertaiset annokset ovat pikkuneidin  ja yrittäjän valmistamia. Tarkkoja määriä on vaikea antaa, mutta voiseosta tulee olla niin paljon, että saa peitettyä kaikki etanat. Purkissa on yleensä 24 etanaa, ja etanapannusssa 6 koloa eli yhdestä purkista tulee alkupala neljälle.

VALKOSIPULIETANAT

1 prk etanoita
pari valkosipulinkynttä
voita
nippu persiljaa
(nokare aurajuustoa)
parmesaanijuustoa

1. Avaa purkit ja kaada etanat siivilään, huuhtele ja anna kuivua
2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna persilja
3. Sulata voi ja sekoita valkosipuli, persilja (ja aurajuusto) sekaan
4. Painele etanat etanapannun koloihin ja laita voiseosta jokaisen etanan päälle. Raasta pinnalle vähän parmesaania. Gratinoi etanat 250 asteisessa uunissa 10 minuuttia ja nauti hyvän leivän kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti