sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Possua uunissa

Kauniina talvisunnuntaina lounas saa olla uunissa liki itsekseen valmistuvaa. Niin tänäänkin. Possun ulkofilee tutulla ohjeella uuniin ja nauttimaan auringosta. Koska ulkofilee on kuivempi kuin kassler, levitin pinnalle pekonisiivuja. Reilu 2 kiloinen liha sai olla 130-asteisessa uunissa vajaan neljä tuntia, tällöin lihalämpömittari näytti 70 astetta, ja liha oli vielä mehevää.Seuraksi valmistui juuresmuusi  perunasta, porkkanasta, palsternakasta ja selleristä.

POSSUN ULKOFILEETÄ UUNISSA

2 kg possun ulkofileetä
dijonsinappia
4 valkosipulinkynttä
rosmariinia ja timjamia
merisuolaa
hunajaa
rypsiöljyä
paketti pekonia
*
2 dl kuivattuja suppilovahveroita
vettä
1 dl Yrjö-papan pikkusipuleita
1 dl kermaa


1. Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen ruuan valmistusta  ja laita suppilovahverot veteeb likoamaan
2. Kuori ja hienonna valmosipulit. Hiero huhmaressa valkosipulista, yrteistä, suolasta, mustapippurista, hunajasta ja dijonsinapista tahna, ohenna öljyllä. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista liha kauttaaltaan.Hiero tahna lihan pintaa ja nosta liha uunivuokaan. Kaada pannulle pari desiä vettä ja anna kiehahtaa, kaada neste uunivuokaan. Päällystä liha pekoniviipaleilla. Työnnä lihaan lihalämpömittari ja laita vuoka uuniin 130-asteeseen
3. Parin tunnin kuluttua purista suppilovahveroista liika vesi pois ja leikkaa ne pieneksi ja laita uunivuokaan. Kaada myös pari desiä sienten liotusvettä vuokaan. Kuori pikkusipulit ja laita nekin vuokaan. Jatka paistamista vielä n tunti ja lisää kerma kymmenisien minuuttia ennen kuin otat ruuan uunista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti