lauantai 27. joulukuuta 2025

Savulohta ja purjoa

 Perinteinen välipäivien lohipiirakka. Nyt ei puhua edes hävikin vähentämisestä, sillä ostin tietoisesti lämminsavulohta yhden ylimääräisen fileen. Osa meni tähän piirakkaan ja osasta teen savulohitahnaa ja lopusta pastaa huomenna mökillä.
SAVULOHIQUICHE

taikina:
75g voita
3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
kananmunan keltuainen
2 rkl kylmää vettä

täyte:
200g savulohta
1/3 purjo
200g kermaviiliä
1 dl maitoa
100g emmentalia raastettuna
3 kananmunaa
mustapippuria myllystä

1. Valmista taikina. Nypi kuutioitu voi, suola ja vehnäjauhot muruksi. Lisää kananmunan keltuainen ja vesi ja sekoita taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin vartiksi
2. Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen. Painele taikina leivinpaperoidun piirasvuuan pohjalle ja reunoille. Laita leivinpaperi päälle ja sille kuivia herneitä tai riisiä ja paista 10 minuuttia
3. Halkaise purjo, huuhtele ja valuta. Hienonna purjo ja kuullota pannulla rypsiöljyssä. Revi lohi pieniksi paloiksi pohjan päälle. Raasta juusto, ja sekoita purjon ja muiden täytteen aineiden kanssa. Kaada täyte lohipalojen päälle. Paista 200-asteessa noin 30 minuuttia. Laita tarvittaessa leivinpaperi päälle, jos pinta tummuu liikaa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua

Valmistusaika: 1 tunti + jäähtyminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti