Selailin suoratoistopalveluiden ruokaohjelmatarjontaa ja päädyin katsomaan jotain Jamie Oliverin helpoista kokkauksista. Olin ostanut myskikurpitsan sen enempää miettimättä, mitä siitä valmistaisin. Jamie teki jotain pyöreää talvikurpitsaa uunissa juustoisella purjokastikkeella. Siitä siis idea minun versiooni. Reseptin mukaisesti ostin purjon, mutta käytinkin sen lisäksi yhtä lempivihanneksistani pinaattia. Aikoinaan kasvisruuat olivat usein juustokastikkeeseen upotettuja gratiineja. Tässäkin käytetään juustoa, mutta kastikkeen pääosassa ovat pinaatti ja purjo. Ruoka sopisi kasvissyöjälle vaikka joulupöytään. Vegaani vaihtaa maidon ja juuston vegaanisiin versioihin.
PINAATTIKASTIKKEELLA KUORRUTETTUA MYSKIKURPITSAA
(kahdelle)
myskikurpitsa
rypsiöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
chilihiutaleita
*
1/2 purjo
2 valkosipulin kynttä
300g (tuoretta) pinaattia
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria myllystä
muskottipähkinää
chilihiutaleita
2 rkl vehnäjauhoja
3-4 dl maitoa
50g emmentalia (tai voimakasta juustoa) raastettuna
*
pinnalle raastettua emmentalia ja parmesaania
1. Leikkaa kurpitsa pitkittäin neljään lohkoon ja laita lohkot uunivuokaan. Liruta päälle oliiviöljyä ja mausta suolalla, mustapippurilla ja chilihiutaleila. Paista 200-asteessa puolesta tunnista puoleentoista riippuen kurpitsalohkojen koosta
2. Valmista kastike.kurpitsan kypsyessä. Huuhtele ja valuta purjo ja pinaatti. Suikaloi purjo, kuori ja hienonna valkosipuli ja hienonna pinaattia vähän
3. Kuullota purjoa ja valkosipulia rypsiöljyssä pari minuuttia, lisää pinaatti ja jatka paistamista kunnes pinaatti "antautuu", lisää jauhot, hauduta sekoitellen muutama minuutti. Lisää maito sekoittaen parissa erässä. Kun kastike on saostunut, lisää raastettu juusto. Mausta
4. Ota kurpitsalohkot uunista ja kaada kastike päälle. Ripottele pinnalle vielä vähän juustoraastetta ja grillivastusten alla, kunnes juusto saa väriä eli vajaa viisi minuuttia
Valmistusaika: 20 min + kurpitsan kypsyminen uunissa 1h- 1h 30min

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti