maanantai 13. lokakuuta 2025

Soppakausi alkuun

 Syksyinen keli saa kaipaamaan keittoja. Keittopohjan sofritto, pieneksi pilkotut sipulit, sellerinvarret ja porkkana, antaa liemeen makua. Tämä on niitä keittoja, joiden maku todellakin vain paranee, kun keittoa lämmittää seuravalle ruokailukerralle. Proteiini tulee valkoisista pavuista. Sovellettu ohje jonkun ruokalehden  alkusyksyn uutiskirjeestä.

ITALIALAINEN KASVIS-PAPUKEITTO

1 lehtisellerinvarsi
2 porkkanaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
150g lehtipinaattia (pakaste)
1 tlk säilöttyjä kirsikkatomaatteja
1 tlk valkoisia papuja (kypsiä)
100g kantarelleja
1 tl savupaprikaa
1/2 tl kuivattua timjamia
1/2 tl pizzamaustetta
suolaa, mustapippuria myllystä
ripaus sokeria
rypsiöljyä
1 l kasvislientä
*
parmesaania

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori porkkana ja kuutioi pieniksi kuutioiksi. Viipaloi lehtiselleri. Puhdista ja pilko kantarellit pienemmiksi
2. Kuullota vihanneksia viisi minuuttia rypsiöljyssä. Lisää jäinen pinaatti ja sekoittele, kunnes pinaatti sulaa. Lisää paprika ja kuivatut yrtit, sekoita. Lisää tomaatit, pavut, kantarellit, ja kasvisliemi. Keitä vartti. Lisää suola, mustapippuri ja ripaus sokeria.
3. Jaa keitto annoskulhoihin ja raasta päälle parmesaania

Valmistusaika: 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti