Ostin loppuviikosta tarjouksesta lohifileen. Yhdestä fileestä tulee meille kaksi tai kolme eri ruokaa. Tavallisesti valmistan yhden ruuan ja pakastan lopun fileen annoksiin jaettuna. Nyt valmistimme lohta muutamana päivänä peräkkäin. Ensin perinteisenä yhden vuuan versiona. Pyrstöpään graavasin ja tänään kokeilin lohibowlia , lohi pokebowlia tai kotoisammin lohikulhoa. Nyt yksinkertaisesti kaupan valmiilla teriyakikastikkeella, sitä kun sattui kotona olemaan. Paistoin lohipaloista pinnat ja sisus jäi raa'aksi. Kalan voisi myös raakakypsyttää sitruksen mehulla. Lautasella oli mukavasti kasviksia. Nyt porkkanaa ja parsakaalia. Muutkin kaalit, kurkku, avokado tai oikeastaan mitä kotona löytyy sopii. Nopeaa, helppoa ja maukasta.
LOHI-NUUDELIBOWL
(kahdelle)
400g lohta
2 isoa porkkanaa
200g parsakaalia (tuoretta tai pakasteesta)
2 pkt valmisnuudeleita
kesäsipuli varsineen
valkosipulin kynsi
2 cm pätkä inkivääriä
teriyakikastiketta
(vaaleita ja mustia) seesaminsiemeniä
seesamiöljyä
rypsiöljyä
1. Kuori ja hienonna sipulit. Raasta inkivääri. Kuori porkkanat ja leikkaa ne kuorimaveitsellä nauhoiksi
2. Keitä parsakaalit napakan kypsiksi ja valuta
3. Leikkaa lohi isoiksi kuutioiksi
4. Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Älä käytä mukana tulevia mausteita
5. Kuullota sipulit (jätä vihreä varsi koristeluun) ja inkivääri rypsiöljyssä, ja sekoita valutettuihin nuudeleiden yhdessä seesamiöljyn kanssa
6. Paista lohikuutiot nopeasti kuumalla pannulla (sisus saa jäädä raa'aksi), lisää teriykikastike ja anna kiehahtaa
7. Kokoa annokset. Jaa nuudelit lautaselle yhteen lohkoon. Kasaa porkkananauhat toiseksi lohkoksi ja parsakaalit niiden väliin. Laita lohi nuudeleiden pinnalle ja valuta pannusta kaikki teriyakikastike päälle. Viimeistele seesaminsiemenillä ja sipulinvarsilla
Valmistusaika: 20 min

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti