Uudet ruokasuositukset julkaistaan marraskuun lopussa. Kasvisten käyttöä suositellaan lisättäväksi 500-800g päivässä ja punaisen lihan käyttoä vähennettäväksi 350g viikossa, ilman, että kanan käyttöä lisätään. Tämä Yhteishyvän reseptistä inspiraationsa saanut pata on askel tuohon suuntaan. Jätin ohjeesta kanan pois ja lisäsin juuriselleria ja suppilovahveroita. Chorizo on mukana mausteena, ja siksi välttämätön. Maukas, kevyesti tulinen pata, johon ei lihaa (tai kanaa) edes kaipaa. Padan voi tarjoilla myös keitetyn riisin tai vaalean leivän kanssa. Ravitsemussuosituksissa nostetaan myös peruna jälleen arvoonsa, joten keitetyt perunat ovat paikallaan.
RANSKALAINEN PAPUPATA
100g chorizoa
iso porkkana
pala juuriselleriä (saman verran kuin porkkanaa)
iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
varsisellerin varsi
suppilovahveroita
tlk kokonaisia tomaatteja
tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 rkl omenaviinietikkaa (tai muuta viinietikkaa)
1 tl kuivattua timjamia
mustapippuria myllystä
2 laakerinlehteä
kasvisliemikuutio
2 dl vettä
lehtipersiljaa
*
perunoita
1. Kuutioi chorizo pieniksi kuutioiksi. Kuori porkkana ja juuriselleri. Kuutioi pieniksi kuutioiksi. Kuori sipulit ja hienonna. Kuutioi varsiselleri
2. Paista chorizoa padassa, kunnes rasva irtoaa. Lisää sipulit, lehtiselleri, porkkana ja juuriselleri. Paista välillä sekoitellen viisi minuuttia. Lisää suppilovahverot, tomaatit, kasvisliemikuutio, etikka, vesi ja mausteet. Sekoita, laita kansi päälle ja anna hautua perunoiden kiehumisen ajan
3. Kuori perunat ja laita kiehumaan
4. Lisää pavut pataan, sekoita ja anna hautua viisi minuuttia. Tarkista maku ja viimeistele pata lehtipersiljalla
Valmistusaika: 40 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti