Nuorten asuessa vielä meidän kanssamme, tein usein täytettyjä suolaisia lettuja. Ensin pastaa jauhelihakastikkeella ja seuraavana päivän jauhelihakastike vihanneksilla jatkettuna lettujen täytteenä. Letut oli myös kätevä ottaa mukaan mökille ensimmäisen illan ruuaksi. Lettutaikinan aineet löytyvät aina kotoa, eikä maksa paljon. Täytteeksikin sopii melkein mikä vain. Tällä kertaa täytteessä sieniä ja ohraa ja lettutaikinassa pinaattia. Syksyisen tuhtia ruokaa, jota salaatti raikasti.
PINAATTILETUT SUPPILOVAHVERO-OHRATÄYTTEELLÄ
4 isoa lettua
lettutaikina:
3dl maitoa
2 kananmunaa
1 1/2 dl vehnajauhoja
ripaus suolaa
2 rkl rypsiöljyä
n. 100g lehtipinaattia
1. Sulata pinaatti, ja purista liika neste pois
2. Vatkaa kananmunat, maito, jauhot ja suola sekaisin. Kääntele pinaatti sekaan ja anna taikinan turvota puolisen tuntia
3. Paista letut ja täytä suppilovahvero-ohratäytteellä. Kääri täytetty lettu rullalle ja nosta uunivuokaan. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja gratinoi uunissa. Nauti raikkaan salaatin kanssa. (nyt salaatti-omena-kurkku-herne + sinappinen vinegretti)
suppilovahvero-ohratäyte:
pari kourallista kuivattuja suppilovahveroita + vettä liottamiseen
1 dl rikottuja ohraryynejä
punasipuli
valkosipulinkynsi
tuoretta timjamia
tuoretta lehtipersiljaa
suolaa, mustapippuria myllystä
rypsiöljyä
*
juustoraastetta
1. Laita sienet likoamaan pari tuntia ennen ruuan valmistusta
2. Kuori ja suikaloi punasipuli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna sieniä vähän
3. Keitä ohra sienien liotusvedessä
4. Kuullota sipuleita pari minuuttia, lisää sienet ja timjamia. Jatka paistamista pari minuuttia. Lisää keitetty ohra, mausta suolalla ja mustapippurilla. Kääntele lopuksi sekaan reilusti lehtipersiljaa
Valmistusaika: 40 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti