sunnuntai 6. elokuuta 2023

Oman maan kesäkurpitsaa II

Tein keväällä mökille toisen lavakauluksen. Korkeammassa kasvaa lipstikka, ruohosipuli ja kesäkurpitsaa. Uudessa matalassa "viljelen" kesäkukkia. Kylvin ne aivan liian tiheään, mutta eipä tuo näytä haittaavan. Kukat ovat pörriäisiä varten, niitä on kiva katsella ja olen saanut jo monta hienoa kimppua maljakkoon. Kesäkurpitsaa on laitoin kolme taimea, siis niitäkin liian monta, mutta edellisvuoden kokemuksella tiesin, että taimien tiheys ei haitannut kasvua. Viime päivien sateet sen sijaan haittaavat, satokausi taitaa olla lopussa, sillä maa on litimärkää. Mukavasti kesäkurpitsaa on silti tullut. Ehkä taimien hintaa ei ole vielä katettu, mutta onhan se kiva syödä omaa satoa. Tänään tein lounaalle kesäkurpitsarisottoa. Risotto toimisi pelkästäänkin, tai broilerin tai kalan lisukkeena. Nyt paistoin lisäksi paketillisen Lidlin valmiiksi maustettuja katkarapuja.

KESÄKURPITSARISOTTO

1 iso kesäsipuli
valkosipulinkynsi
kesäkurpitsa (n 250g)
3 dl risottoriisiä
1 l kanalientä
2 dl valkoviiniä
sormisuolaa
parmesaania
rypsiöljyä
basilikaa/ timjamia

1. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi. Hienonna sipuli. Halkaise kesäkurpitsa, poista siemenet lusikalla ja leikkaa kesäkurpitsa kuutioksi
2. Kuullota sipuleita ja kesäkurpitsaa rypsiöljyssä pari minuuttia. Lisää riisit ja jatka kuullottamista kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää viini ja anna kiehahtaa
3. Lisää kanalientä kauhallinen kerrallaan, ainan kun edellinen kauhallinen on imeytynyt riisiin. Lisää samalla ripaus sormisuolaa. Sekoita riisiä koko ajan. Risotto on valmista n 15-20 minuutissa, kun riisi on napakan kypsää. Raasta parmesaania reilu desi ja sekoita risottoon. Viimeistele basilikalla ( jos käytät timjamia, lisää se jo sipulien kanssa)

Valmistusaika: 30 min


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti