Heinäkuu ja loma alkaa loppua, eikö ainoatakaan kesän reseptiä talteen kirjoitettuna. Mikäs sopii paremmin sadepäivään, kun valokuvien selailu puhelimesta ja blogattavan etsiminen. Aloitan tuoreimmasta. Eilen teimme ruokaostoksia jo ajatellen tulevaa viikkoa. Kauppoihin meni liki 100€, mukana kyllä myös pesuaineita ja monia kesän aikana vähiin päässeitä kuiva-ainekaapin perusjuttuja. Samalla tuli katsastettua mitä taloudesta löytyy, myös vihanneslaatikosta. Kesän ruokailu on ollut pitkälti grillaaamista, savustamista ja lisukkeita. Sadepäivänä alkoi tehdä mieli jotain muuta. Minulle tämän paistoksen pääjuttu on kesäkurpitsa, muut vihannekset sitä mitä kotoa löytyy, myös peruna sopii. Lihan voi jättää pois tai korvata vaikka linsseillä. Meillä tämä määrä riitti kahteen reiluun annokseen ja kahteen pieneen lounaaseen ensi viikolle
2 kesäsipulia
2 valkosipulinkynttä
pieni (n 250g) kesäkurpitsa
250 g kirsikkatomaatteja
paprika
tomaaatti
250g jauhelihaa
prk tomaattimurskaa
rypsiöljyä
tuoretta timjamia
suolaa ja mustapippuria myllystä
(tarv. sokeria)
chilihiutaleita
juustoraastetta
1. Kuori valkosipulin kynnet, viipaloi ne ja kesäsipulit. Leikkaa paprika suikaleiksi, kirsikkatomaatit, tomaatti ja kesäkurpitsa viipaleiksi
2. Paista paprikasuikaleita hetki rypsiöljyssä, nosta sivuun. Paista kesäkurpitsaviipaleet molemmin puolin rypsiöljyssä, kunnes viipaleet ottavat vähän väriä. Nosta sivuun
3. Kuullota sipuleita hetki ja lisää jauheliha. Paista jauheliha murumaiseksi ja anna ottaa kunnolla väriä. Lisää tomaattimurska, anna kiehahtaa ja mausta suolala, mustapippurilla, chilihiutaleilla ja tarvittaessa ripauksella sokeria.
4. Lado uunivuokaan (tai annosvuokiin) ensin kirsikkatomaatit, joiden päälle timjamia, sitten kesäkurpitsaviipaleet, mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Tämän päälle tomaattijauhelihaseos, sitten paprikat, tomaatit, vähän timjamia ja pinnalle juustoraastetta. Paista 225 -asteessa n 20 minuuttia. Tarjoa vaalean leivän kanssa
Valmistusaika: 40 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti