Kerran vuodessa alkaa tehdä mieli todellista retroherkkua, katkarapuruukkua. Teen sitä tavallisesti tällä tutulla ohjeella. Eilen repäisin uudenvuodenaaton kunniaksi ja vähän tuunasin. Tavallisessa versiossa käyvät mitkä tahansa katkaravut, eilen kuorin ravut itse. Curryjauheen tilalle keltaista currypastaa. Tomaattimurskakin vaihtui viime aikoina paljon käyttämääni lehtipinaattiin. Viimeistelynä ruukku sai juustokuorrutuksen, joka gratinoitiin nopeasti uunissa
sipuli
2 valkosipulinkynttä
100g kirsikkatomaatteja
1 prk kermaa
2 tl keltaista currytahnaa
suolaa, mustapippuria myllystä
50g cheddaria raastettuna
rypsiöljyä
1 dl vettä
*
hyvää vaaleaa leipää
1. Ota katkaravut jääkaappiin sulamaan edellisenä päivänä. Kuori katkaravut
2. Kuori ja viipaloi sipulit. Puolita kirsikkatomaatit
3. Kuullota sipuleita hetki rypsiöljyssä, lisää (jäinen) pinaatti ja kirsikkatomaatit, jatka paistamista välillä sekoittaen kunnes pinaatti sulaa. Lisää currytahna ja desi vettä anna kiehua hiljakseen kunnes vesi on haihtunut. Lisää kerma ja anna hautua viitisen minuuttia. Tarkista maku ja lisää suolaa, mustapippuria (ja currytahnaa)
4. Lisää katkaravut, ja sekoita. Jaa seos kahteen uunivuokaan ja raasta juusto päälle. Gratinoi uunissa grillivastusten alla muutama minuutti. Nauti leivän kanssa
Valmistusaika: 20 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti