perjantai 15. toukokuuta 2020

PPP pinaattia, pekonia ja pastaa

Olemme yrittäjän kanssa mökkeilleet tänä keväänä pidempiä jaksoja. Ostokset on hoidettu Helsingissä, emmekä ole mökkipaikkakunnalla tavanneet ketään. Viikko menee hyvin ilman ruokakauppareissua. Edellis kerralla vain kahvimaito meinasi loppua. Sitäkin olisi toki voinut ostaa useamman varastoon, käytän joka tapauksessa iskukuumennettua maitoa, joten säilyvyyskään ei ole ongelma. Ruokailun suunnittelin yksinkertaiseksi. Mökillä on vain pieni jääkaappi ja siinä pienen pieni pakastelokero. Onneksi kellarissa voi näin keväällä säilyttää jääkaappia tarvitsevia aineksia, kesällä siellä säilytetään lähinnä vihanneksia ja juomia. Jokaisella mökkireissulla teemme ainakin kerran pastaa. Kesällä usein Matokulman puutarhan vihanneksilla, talvella kuivatuilla suppilovahveroilla, nyt siitä mitä kaapista löytyi.



PINAATTI-PEKONIPASTA
(kahdelle-kolmelle)

1 pss lehtipinaattia (pakaste, kesällä  tuoretta)
1 pkt pekonia
1 valkosipulinkynsi
1 sipuli
2 dl kuohukermaa
suolaa, mustapippuria myllystä
*
1pkt pinaatti tuorepastaa
parmesaania

1. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa pekoni suikaleiksi. Paista pekoneita hetki, lisää sipulit ja paista kunnes pekoni rapeutuu
2. Lisää jäinen pinaatti ja sekoittele kunnes pinaatti sulaa
3. Laita pasta kiehumaan
4. Lisää kerma pekonin ja pinaatin sekaan, anna kiehahtaa ja mausta
5. Nostele pasta kastikkeeseen, viimeistele parmesaanilla

Valmistusaika: 20 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti